Frittata med isterband och pepparrotscreme (tapas)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Frittata med isterband och pepparrotscreme (tapas)

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 300 gram

      Isterband
    • 1 styck

      Gul lök
    • 8 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Grädde
    • 50 gram

      Präst (hårdost 31%)
    • 200 gram

      Potatis (kokt)
    • 4 dl

      Crème fraiche
    • 8 cm

      Pepparrot
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Bladpersilja
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Skala och skiva lök. Skiva potatis. Riv pepparrot och ost.

    3. Rör ihop crème fraiche, pepparrot, salt och peppar. Vispa ihop ägg, grädde och ost.

    4. Snitta isterbanden och skrapa ur färsen. Stek i torr ugnssäker stekpanna. Tillsätt lök.

    5. Häll av överflödigt fett. Lägg i potatis. Häll i äggsmeten. Stek på svag värme i en minut. Ställ in i ugnen tills frittatan har stannat.

    6. Ta ut ur ugnen. Ringla över pepparrotscreme. Garnera med persilja.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Riktigt kryddiga, heta fläsk- och korvrätter är sällsynt i det svenska köket men mer vanligt i t.ex. det mexikanska. Den svenska maten kan vara kryddig, men sällan het och klassas vanligen då som smakrik. Chili är vanligaste kryddningen  LÄS MER
Kockens tips!

Det här är en smårätt, minst fördubbla ingredienser för att laga som huvudrätt.

Kommentar
Liknande recept
Om oss