Ansjoviskroppkakor med brynt rödlökssmör (tapas)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ansjoviskroppkakor med brynt rödlökssmör (tapas)

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 0.60 kilo

      Potatis (mjölig sort)
    • 1 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Vetemjöl
    • 300 gram

      Smör
    • 1 styck

      Rödlök
    •  

      Salt
    • Fyllning:
    • 100 gram

      Ansjovisfiléer (rensade)
    • 1 msk

      Smör till stekning
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis. Pressa potatisen och ställ kallt.

    2. Förbered fyllning: Hårdkoka ägg, cirka 10 minuter. Skala och hacka rödlök. Hacka ansjovis och ägg. Fräs löken i smör. Blanda med ansjovis och ägg.

    3. När potatisen är kall, blanda med ägg och mjöl. Lägg massan på en mjölad bänk. Forma till en rulle och skär i små bitar. Gör en fördjupning i bitarna och lägg i fyllningen. Vik ihop. Forma till köttbullsstora bitar.

    4. Hacka rödlök. Bryn smör i en panna tills det börjar dofta rostad hasselnöt. Häll av smöret utan bottensatsen. Blanda med rödlök och eventuell överbliven fyllning.

    5. Koka upp vatten och lite salt i en stor kastrull. Lägg i kroppkakorna. När de flutit upp ta upp dem med slev. Låt rinna av på handduk.

    6. Lägg upp några kroppkakor i en djup assiett. Skeda över rödlökssmöret. Garnera med dill.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Flertalet fiskrätter i denna grupp har tydlig salt smak, men är sällan kraftigt salta. Undantag är t.ex. Stekt salt sill, som är påtagligt salt. De flesta rätterna är inte heller påtagligt kraftfulla (kaloririka), utan snarare "medel", lite över genomsnittet för maträtter.  LÄS MER
Kockens tips!

Häll upp en kall öl, en snaps och njut.

Kroppkakorna kan göras några dagar innan och stekas. Blir minst lika gott och lätt att förbereda.

Det här är en smårätt, minst fördubbla ingredienser för att laga som huvudrätt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Nürnberger tapas (tapas)
Om oss