Kycklingfilé med Västerbottenost, soltorkade tomater och potatispizza

Kycklingfilé med Västerbottenost, soltorkade tomater och potatispizza

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Bröstfilé västerbottenost deli
    • 1 sats

      Pajdeg
    • 1 styck

      Ägg till pensling
    • 1 styck

      Gul lök
    • 0.50 styck

      Purjolök
    • 500 gram

      Potatis (kokt)
    • 150 gram

      Hårdost (lagrad, riven)
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    •  

      Timjan
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Skala och hacka lök. Skiva purjolök tunt. Riv ost. Skala och skiva potatis. Hacka timjan.
    3. Fräs lök och purjo mjuka i olja. Salta och peppra.
    4. Rulla ut pajskalet på bakpapperstäckt plåt och nagga den. Fördela hälften av osten på bottnen av pajskalet. Lägg på potatisskivor. Avsluta med lök och resten av osten. Strö över hackad timjan.
    5. Vispa upp ägg. Pensla kanterna på pizzan med ägget. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter eller tills den fått vacker färg.
    6. Tag av plasten på kycklingförpackningen. Ställ in hela förpackningen i ugnen när pizzan har stått i ugnen 10 minuter. Stek cirka 20 minuter eller tills kycklingen är färdig.
    7. Skär pizzan i tårtbitar. Strö över färskhackad timjan. Servera med kyclingfiléerna samt en sallad.

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta fågelrätter är sällan kraftigt salta, men sältan är den utmärkande smaken. Maträtten kan ha saltats vid tillagning eller så är huvudingrediensen salt som t.ex. för konserverad anka (Confit de canard) eller för sprängd (rimma  LÄS MER
Kockens tips!

Bröstfilé västerbottenost DELi är en ny vara från kronfågel. Tips!Potatispizzan passar utmärkt som del av buffé till kallskuret.

Pajdeg går att köpa färdig i kyldisken. Använd rullad pajdeg 32 cm i diameter.
Kommentar
Om oss