Lägg till ingredienser

Längder: 4

Jäst röd (för söta degar)

100.0 

gram

Smör

200.0 

gram

Mjölk

5.0 

dl

Baksirap (vit)

2.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Salt

1.0 

tsk

Vetemjöl Special

2.0 

liter

Vetemjöl till utbak

 

 

 

Fyllning:

 

Smör (rumsvarmt)

150.0 

gram

Kanel

3.0 

msk

Strösocker

1.0 

dl

 

Garnering:

 

Ägg till pensling

1.0 

styck

Pärlsocker

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 651 gram)

Ingredienser

Jäst röd (för söta degar) 100.0 gram  

Smör 200.0 gram  

Mjölk 5.0 dl  

Baksirap (vit) 2.0 dl  

Ägg 2.0 styck  

Salt 1.0 tsk  

Vetemjöl Special 2.0 liter  

Vetemjöl till utbak  

 

Fyllning:

Smör (rumsvarmt) 150.0 gram  

Kanel 3.0 msk  

Strösocker 1.0 dl  

 

Garnering:

Ägg till pensling 1.0 styck  

Pärlsocker  

Kock: Anna

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (2 tim )

  1. Smula ner jäst i en bunke.

  2. Smält smör. Häll i mjölk. Låt blandningen bli fingervarm. Tillsätt mjölkblaningen till jästen. Rör om tills jästen löser sig.

  3. Tillsätt sirap, ägg och salt. Tillsätt mjöl lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk cirka 60 minuter.

  4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda ordentligt. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en tunn fyrkant. Bred på smör. Strö över kanel och socker. Rulla ihop från långsidan.

  5. Lägg rullarna på bakplåtspappersklädd plåt. Klipp djupa jack i rullen. Lägg flikarna växelvis åt höger och vänster, eller höger, vänster och rakt fram. Platta till flikarna. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.

  6. Sätt ugnen på 200°C. Vispa upp ägg. Pensla längderna med ägget. Strö över pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter.

  7. Låt svalna på galler under bakduk.

Kockens kommentar

Snåla inte med fyllningen,  bullar är inte nyttiga ändå.

Fler recept inom Vetebröd, bullar

Liknande recept som Kanellängd

Annonser