Gorgonzolafylld kycklingBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gorgonzolafylld kyckling

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé
    • 200 gram

      Gorgonzola
    • 500 gram

      Sojabönor (burk)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 6 styck

      Tomater
    • 2 msk

      Olivolja
    • 2 msk

      Balsamvinäger
    • 1 kruka

      Basilika
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Skär ett snitt i kycklingfiléer. Fyll med gorgonzola. Salta och peppra. Lägg i en ugnsfast form. Häll lite vatten i botten på formen. Ställ in i ugnen 20-30 minuter.

    3. Spola av bönor i kallt vatten och låt rinna av. Skala och finhacka vitlök. Tärna tomat.

    4. Fräs utan att bränna vitlök i olivolja någon minut. Blanda ner tomat och bönor. Tillsätt vinäger och salt. Låt puttra på låg värme cirka 5 minuter.

    5. Strimla basilika grovt och blanda ner i bönorna.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta fågelrätter är sällan mycket salta, men sältan är den utmärkande smaken. I denna grupp hittar vi främst kyckling och kalkonrätter t.ex. panerad kalkonschnitzel med kapris och ansjovis. Denna rätt är mager trots panering pga att kalkonb  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gorgonzolafylld lax
Om oss