Köttgryta med rotfrukterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Köttgryta med rotfrukter

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Grytbitar (nötkött)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 500 gram

      Palsternacka
    • 400 gram

      Morot
    • 150 gram

      Jordärtskocka
    • 150 gram

      Sockerärter
    • 1 liter

      Vatten
    • 3 msk

      Oxfond (konc.)
    • 15 st liten

      Enbär
    • 1 kvist

      Rosmarin
    • 3 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Röra:
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 0.50 dl

      Pepparrot (nyriven)
  • Gör så här:
    1. Skala och klyfta lök. Skala och skär ner palsternacka och morot.

    2. Fräs lök i smör i tjockbottnad kastrull. Bryn grytbitar i stekpanna i omgångar. Häll över i kastrullen med lök. Häll på vatten och fond. Koka på medelvärme 1 timme.

    3. Tillsätt morot, palsternacka, enbär och rosmarin. Koka ytterligare 10 minuter.

    4. Skrubba jordärtskockor och skiva. Tillsätt till grytan. Koka cirka 10 minuter.

    5. Riv pepparrot. Blanda crème fraiche, pepparrot, salt och peppar.

    6. Tillsätt sockerärter till grytan och låt bli varmt innan servering. Servera grytan och röran med ett gott bröd.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. En klassiker är t.ex. den mustiga köttgrytan Boeuf bourguignon som är full av smaker. Marineringar brukar vara smakrika och vin i rätten gör sitt till smakrikedomen.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kokta rotfrukter

Kokta rotfrukter

20 minEnkelt

0 voting
Hyvlade rotfrukter

Hyvlade rotfrukter

20 minEnkelt

Om oss