Focaccia med soltorkade tomaterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Focaccia med soltorkade tomater

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 5 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    20 Antal skivor

    • 100 gram

      Jäst (färsk)
    • 1 liter

      Vatten till bröddeg
    • 2 msk

      Salt
    • 2 dl

      Olivolja
    • 19 dl

      Vetemjöl
    • 6 styck

      Soltorkade tomater
    • 1 msk

      Timjan (torkad)
    • 1 msk

      Flingsalt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200ºC.

    2. Värm vatten till fingervarmt/ljummet. Smula jäst i en bunke. Häll på vatten och rör så att jästen löser sig. Häll i salt och halva mängden olivolja.

    3. Häll i mjöl i omgångar och blanda väl, degen ska vara lös. Låt jäsa cirka 30 minuter.

    4. Smöra en plåt med ¼ av olivoljan. Häll över degen på plåten.

    5. Strö över strimlade tomater. Ringla över resterande olivolja samt timjan och flingsalt.

    6. Grädda cirka 25 minuter. Ta ut och skär upp, alt. låt gästerna själva skiva.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss