Sallad med feta och sparris

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Sallad med feta och sparris

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Mâchesallad

70,0 

gram

Mangold (röd)

70,0 

gram

Babyspenat (färsk)

70,0 

gram

Tomater

3,0 

styck

Avokado

2,0 

styck

Rödlök

1,0 

styck

Grön sparris (färsk)

1,0 

knippe

Rökt skinka

120,0 

gram

Fetaost

300,0 

gram

Olivolja till stekning

1,0 

msk

 

Dressing:

 

Gräddfil

3,0 

dl

Lime

1,0 

styck

Timjan

1,0 

kruka

Salt & peppar

 

 

 

Bröd:

 

Ljust matbröd

4,0 

skivor

Olivolja till stekning

2,0 

msk

Vitlök

0,5 

klyfta

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 493 gram)

Ingredienser

Mâchesallad 70,0 gram  

Mangold (röd) 70,0 gram  

Babyspenat (färsk) 70,0 gram  

Tomater 3,0 styck  

Avokado 2,0 styck  

Rödlök 1,0 styck  

Grön sparris (färsk) 1,0 knippe  

Rökt skinka 120,0 gram  

Fetaost 300,0 gram  

Olivolja till stekning 1,0 msk  

 

Dressing:

Gräddfil 3,0 dl  

Lime 1,0 styck  

Timjan 1,0 kruka  

Salt & peppar  

 

Bröd:

Ljust matbröd 4,0 skivor  

Olivolja till stekning 2,0 msk  

Vitlök 0,5 klyfta  

Kock: Anna

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (20 min )

  1. Hacka timjan. Blanda timjan och gräddfil. Pressa i lime. Salta och peppra.

  2. Bryt bort den undre hårda delen på sparris. Skär i 2 cm stavar. Stek i olivolja på medelvärme cirka 5 minuter. Låt svalna.

  3. Skär tomat i stavar. Kärna ur, skala och tärna avokado. Skala och strimla rödlök. Strimla skinka. Tärna feta.

  4. Blanda alla ingredienser till salladen.

  5. Stek brödskivor i olivolja på hög värme tills de är gyllenbruna. Gnid snittytan på vitlöksklyfta över brödet.

Fler recept inom Sallader med ost

Liknande recept som Sallad med feta och sparris

Annonser