Blåbärstårta med marängtäckeBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Blåbärstårta med marängtäcke

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h 20 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Bitar

    • Tårtbotten:
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 2 msk

      Strösocker
    • 150 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • 2 msk

      Vatten
    • Fyllning:
    • 600 gram

      Blåbär
    • Marängsmet:
    • 6 styck

      Ägg (vita)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 125°C.
       
    2. Vispa äggvitor och socker hårt tills bunken går att vända upp och ner. Klä en springform med bakplåtspapper. Vänd i äggvitorna. Grädda i ugn 1½-2 timmar. Ta ut och låt svalna.
       
    3. Blanda alla ingredienser till botten. Låt vila i kyl 1 timme.
       
    4. Höj ugnen till 175°C.
       
    5. Ta fram en lika stor springform som den till marängen. Klä formen med bakplåtspapper. Tryck ut degen till botten i formen. Grädda i ugn 10 minuter. Låt svalna.
       
    6. Låt blåbär rinna av om de har varit frusna. Blanda blåbären med socker. Fördela blåbären på botten. Täck med marängen.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss