Annes böcklingmousse (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Annes böcklingmousse (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 5 h )

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Portioner

    • 5 styck

      Böckling (varmrökt)
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 1 dl

      Dill (finhackad)
    • 1 dl

      Gräslök (hackad)
    • 1 dl

      Grädde
    • 1 styck

      Ägg
    • 1 styck

      Gelatinblad
    • 1 styck

      Citron
    • 1 knippe

      Gräslök till garnering
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Rensa böckling fri från skinn och ben. Skala och grovhacka rödlök. Blötlägg gelatinblad. Riv skal på citron.
       
    2. Lägg i mixer böckling, rödlök, dill, gräslök, grädde, ägg och citronskal. Mixa.
       
    3. Krama ut vatten ur gelatinblad. Hetta upp bladet snanbbt så att det smälter. Blanda med böcklingmussen.
       
    4. Häll i portionsformar. Garnera med gräslök. Låt stå i kyl 3-5 timmar.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Annes böcklingmousse
0 voting
Annes gazpacho (förrätt)
Om oss