Frikadeller med feta i tomatsåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Frikadeller med feta i tomatsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Blandfärs
    • 4 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 2 msk

      Tamarisoja
    • 2 msk

      Olivolja
    • 400 gram

      Krossade tomater
    • 200 gram

      Fetaost
    •  

      Salt
    •  

      Svartpeppar (grovmald)
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Ris
  • Gör så här:
    1. Koka ris enligt anvisning på paketet.

    2. Blanda blandfärs, sambal oelek, tamarisoja, olivolja, salt och peppar. Arbeta ihop till en jämn smet.

    3. Rulla smeten till runda bollar. Stek i omgångar på medelhög temperatur till fin färg. Skaka pannan då och då.

    4. Häll krossade tomater över alla bollar i stekpannan. Koka på medelvärme cirka 5 minuter. Smula över feta den sista minuten. Servera med riset.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Svampravioli med tomatsås
Om oss