Bavette alla Puttanesca

Bavette alla Puttanesca

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Bavette pasta (Barilla)
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 14 styck

      Sardellfilé (inlagd)
    • 400 gram

      Körsbärstomater (burk)
    • 250 gram

      Körsbärstomater
    • 100 gram

      Cocktailkapris
    • 100 gram

      Oliver (svarta)
    • 4 stjälk

      Persilja
    • 2 styck

      Chilifrukt (torkad)
    • 1 dl

      Vatten från pastakoket
    • 70 gram

      Parmesan (nyriven)
  • Gör så här:
    1. Koka pasta enligt anvisningar på paketet. Spar lite pastavatten till såsen.
    2. Finhacka vitlök. Grovhacka persilja. Smula chili. Riv parmesan.
    3. Häll olivolja i en stekpanna och värm upp. Stek vitlök och chili hastigt så den inte bränns. Häll på körsbärstomater och sardeller. Lägg i kapris och oliver. Koka ihop på hög värme. Sänk värmen efter 3 minuter till medelvärme och lägg i persilja.
    4. Blanda ihop pastan tillsammans med såsen och pastavatten. Garnera med riven parmesan. Servera.

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt salta, men sällan kraftigt salta. Gränsen mellan salt och smakrik pastarätt är diffus. Utöver salt förekommer ofta söta eller kryddiga smaker t.ex. i en pastasås. Är sältan emellertid den utmärkande sm  LÄS MER
Kockens tips!

Christian Campogiani: Det här är en klassisk rätt från Neapel vars namn kommer från de prostituerade och betyder Glädjeflickans pasta. Det är en enkel, snabb pasta med billiga råvaror, vilket gjorde att de prostituerade kvinnorna som inte hade mycket pengar, hade råd att laga den.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Bavette Pescatrice
0 voting
Pasta alla Alfredo

Pasta alla Alfredo

17 minEnkelt

Om oss