Kall tortellinisallad med mozzarella och melondressing

Kall tortellinisallad med mozzarella och melondressing

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 250 gram

      Tortellini Prosciutto Crudo
    • 250 gram

      Mozzarella
    • 200 gram

      Körsbärstomater
    • 1 styck

      Nätmelon
    • 15 blad

      Basilika
    • 2 krm

      Salt
    • 2 krm

      Svartpeppar
    • 3 msk

      Olivolja
    • Dressing:
    • 0.50 styck

      Citron
    •  

      Flingsalt
  • Gör så här:
    1. Koka tortellini enligt anvisning på paketet. Kyl ner direkt i en bunke med kallt vatten.
    2. Dela mozzarella i 2x2 cm stora bitar. Skär tomater i klyftor.
    3. Dela och kärna ur melon. Kula med hjälp av en tesked ut det mest av köttet. Spara resterna till dressingen.
    4. Vänd runt tortellini, tomater, melonkulor, mozzarella, basilika, olja, salt och peppar.
    5. Dressing: Pressa citron. Ta resterna av melonen och skrapa bort resterande fruktkött. Lägg i en bunke tillsammans med citronsaft, flingsalt och olivolja.
    6. Mixa med stavmixer. Lägg i lite av dressingen i salladen och vänd runt. Servera resten vid sidan. Garnera salladen med basilikablad.

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt sötaktiga, sällan kraftigt söta. Sötman hittar man vanligtvis i såsen, men skapas ibland av söta ingredienser som mango. Ibland är sötman svag varvid rätten klassas som neutral eller så är anrätt  LÄS MER
Kockens tips!

Tips! Servera med en helgrillad biff och grillade zucchini- och aubergineskivor.

Tortellini har ett mytomspunnet ursprung som baseras på en legend att tortellinin är en avbildning av Venus navel. Det första receptet man hittat på tortellini är från 1500-talet.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ugnspizza med mozzarella och pesto
Om oss