Lammkorv med bön- och rödbetssalladBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lammkorv med bön- och rödbetssallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Lammkorv (merguez)
    • 4 styck

      Rödbetor (kokta)
    • 300 gram

      Fetaost
    • 1 burk

      Svarta bönor burk (med spad)
    • 50 gram

      Rucolasallat
    • 1 styck

      Citron
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 0.50 dl

      Valnötskärnor
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt på grillen.
       
    2. Borsta rödbetorna rena. Skär av blasten. Rödbetor har mycket starkt färgämne. Är höljet oskadat färgar de mindre.
       
    3. Lägg betorna i en kastrull och fyll på med saltat vatten, så att betorna täcks. Koka betorna nästan mjuka under lock. Känn efter med en sticka.
       
    4. Skala och skär ner rödbetor. Häll av spadet på bönor och skölj dem. Skär feta i kuber.
       
    5. Fördela rucola, rödbetor, bönor och fetaost på ett fat.
       
    6. Grilla lammkorv 3-5 minuter. Lägg korven på salladen. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Garnera med valnötter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rödbetssallad

Rödbetssallad

10 minEnkelt

Om oss