Lammkorv med bön- och rödbetssallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Lammkorv med bön- och rödbetssallad

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lammkorv (merguez)

4,0 

styck

Rödbetor (kokta)

4,0 

styck

Fetaost

300,0 

gram

Svarta bönor burk (med spad)

1,0 

burk

Rucolasallat

50,0 

gram

Citron

1,0 

styck

Olivolja

0,5 

dl

Valnötskärnor

0,5 

dl

Salt & peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Atelier Syrah Cabernet Sauvignon

Smakrikt rött vin
Pris: 65 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 386 gram)

Ingredienser

Lammkorv (merguez) 4,0 styck  

Rödbetor (kokta) 4,0 styck  

Fetaost 300,0 gram  

Svarta bönor burk (med spad) 1,0 burk  

Rucolasallat 50,0 gram  

Citron 1,0 styck  

Olivolja 0,5 dl  

Valnötskärnor 0,5 dl  

Salt & peppar  

Kock: Anne

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (40 min )

  1. Sätt på grillen.

  2. Borsta rödbetorna rena. Skär av blasten. Rödbetor har mycket starkt färgämne. Är höljet oskadat färgar de mindre.

  3. Lägg betorna i en kastrull och fyll på med saltat vatten, så att betorna täcks. Koka betorna nästan mjuka under lock. Känn efter med en sticka.

  4. Skala och skär ner rödbetor. Häll av spadet på bönor och skölj dem. Skär feta i kuber.

  5. Fördela rucola, rödbetor, bönor och fetaost på ett fat.

  6. Grilla lammkorv 3-5 minuter. Lägg korven på salladen. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Garnera med valnötter.

Fler recept inom Stekt, ugnstekt korv

Liknande recept som Lammkorv med bön- och rödbetssallad

Annonser