Saffransrisoni med dubbelpanerad fläskkotlett

Saffransrisoni med dubbelpanerad fläskkotlett

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 300 gram

      Risoni (Barilla)
    • 50 gram

      Smör
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 1 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 2 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 1 liter

      Vatten
    • 0.50 gram

      Saffran
    • 50 gram

      Parmesan (nyriven)
    • 4 styck

      Fläskkotlett
    • 4 styck

      Ägg
    • 1 krm

      Salt
    • 1 krm

      Svartpeppar
    • 1 dl

      Vetemjöl
    • 3 dl

      Ströbröd
    • 2 dl

      Rapsolja till fritering
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka lök. Riv parmesan.
    2. Vispa ägg med salt och peppar. Häll ut mjöl på ett fat och ströbröd på ett annat. Ta kotletter, vänd i mjölet, sedan i vispat ägg och sist i ströbröd. Se till att hela kotletten blir ordentligt täckt av ströbröd och låt vila.
    3. Smält smör i en stekpanna, lägg i löken och stek på medelvärme tills den blir genomskinlig. Tillsätt risoni och häll på vitt vin. Häll på hälften av vattnet och saffran.
    4. Rör runt och låt det koka ihop på medelvärme, cirka 10 minuter. Rör då och då och tillsätt mer vatten när risonin känns torr. När risonin är krämig och det mesta av vattnet kokat in, vänd ner parmesan och rör runt.
    5. Häll rikligt med rapsolja i en stekpanna och värm till medelvärme. Lägg ner kotletten och fritera lugnt till den blivit genomstekt och ytan är gyllenbrun. Vänd om oljan inte täcker kotletterna. Tid beror på storlek men cirka 10-15 minuter.

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

En fläskfilé eller t.ex. falukorv är neutrala i sin grundsmak och kombinerat med neutrala tillbehör som ris eller potatis blir anrättningen i sin helhet neutral, förutsatt att inte starka smaktillsatser som senap ingår. En gräddig sås till det  LÄS MER
Kockens tips!

Risoni är en risformad pasta gjord på durumvete och vitt mjöl. Risonins form är gjord för att passa extra bra som ingrediens i soppa, men fungerar också perfekt som alternativ till ris i en risotto, som tillbehör till grönsaker eller en ostsås.

Christian Campogiani: Risotto och panerad fläskkotlett är typiska milanesiska rätter. Det här är en snabbare och enklare variant av en risotto där jag valt att kombinera fläskkotletten med Risoni, som är ett utmärkt alternativ till ris.
Kommentar
Liknande recept
Om oss