Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat

Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingfilé

600,0 

gram

Rapsolja till stekning

1,0 

msk

Smör till stekning

1,0 

msk

Timjan

2,0 

msk

Salt & svartpeppar

 

 

 

Pasta:

 

Penne rigate (rörpasta)

600,0 

gram

Rödlök

1,0 

styck

Rapsolja (blommig)

2,0 

msk

Valnötter (hackade)

1,0 

dl

Rucolasallat

20,0 

gram

Salt & svartpeppar

 

 

 

Ljummen tomat:

 

Tomater

3,0 

styck

Rapsolja (nötig)

1,0 

msk

Salt

1,0 

msk

Strösocker

1,0 

msk

Vitlök

2,0 

klyftor

Timjan

10,0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 590 gram)

Ingredienser

Kycklingfilé 600,0 gram  

Rapsolja till stekning 1,0 msk  

Smör till stekning 1,0 msk  

Timjan 2,0 msk  

Salt & svartpeppar  

 

Pasta:

Penne rigate (rörpasta) 600,0 gram  

Rödlök 1,0 styck  

Rapsolja (blommig) 2,0 msk  

Valnötter (hackade) 1,0 dl  

Rucolasallat 20,0 gram  

Salt & svartpeppar  

 

Ljummen tomat:

Tomater 3,0 styck  

Rapsolja (nötig) 1,0 msk  

Salt 1,0 msk  

Strösocker 1,0 msk  

Vitlök 2,0 klyftor  

Timjan 10,0 gram  

Kock: Kocklandslaget

Uppdragsgivare: Svensk Raps

Tillagning (2 tim )

  1. Tomater: Sätt ugnen på 100°C.

  2. Dela varje tomat i 4 klyftor. Lägg på en plåt. Skala och pressa över vitlök. Fördela över resterande ingredienser.

  3. Baka i ugnen på 100°C cirka 2 timmar. Garnera gärna med rivet citronskal.

  4. Pasta: Koka pasta i lättsaltat vatten enligt anvisning på paketet.

  5. Skala och skiva lök tunt. Blanda pastan med rapsolja, valnötter, rödlök och ruccola. Smaka av med salt och peppar.

  6. Kyckling: Putsa kycklingen och stek den knaprig i rapsolja, smör och timjan. Smaka av med salt och svartpeppar.

  7. Baka klart kycklingen i ugnen på 125°C cirka 10 minuter. 

Fler recept inom Kyckling i panna

Liknande recept som Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat

Annonser