Paulines nässelcake (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Paulines nässelcake (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Bitar (10/tårta)

    • 12 styck

      Digestivekex
    • 75 gram

      Smör
    • 800 gram

      Philadelphiaost
    • 100 gram

      Parmesan (nyriven)
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 2 styck

      Skal från citron
    • 1 tsk

      Salt
    • 4 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Nässlor (förvällda)
    •  

      Springform (22-24 cm)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Smält smör. Blanda kex och smör i en matberedare och mixa. Tryck ut degen i botten på en bakplåtspappersklädd springform. Ställ in i kylen.

    3. Mixa nässlor. Rör ihop philadelphiaost, parmesan och nässlor. Blanda i mjöl, citronskal och salt. Rör till en slät smet.

    4. Tillsätt ett ägg i taget. Rör hela tiden ordentligt.

    5. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme.

    6. Fyllningen kommer att vara lös men stelnar när den kallnar.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Paulines nässelcake (buffé)
0 voting
Cashewsmör (plockmat)
Om oss