Harissakryddad kyckling med couscous

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Harissakryddad kyckling med couscous

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklinglårfilé

800,0 

gram

Gul lök

1,0 

styck

Ingefära

1,0 

cm

Harissasås

3,0 

msk

Spiskummin (mald)

2,0 

tsk

Couscous

4,0 

dl

Haricots verts (färska)

150,0 

gram

Körsbärstomater

250,0 

gram

Yoghurt (turkisk)

2,0 

dl

Mynta (färsk)

1,0 

kruka

Citron

1,0 

styck

Matolja till stekning

2,0 

msk

Salt & svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 650 gram)

Ingredienser

Kycklinglårfilé 800,0 gram  

Gul lök 1,0 styck  

Ingefära 1,0 cm  

Harissasås 3,0 msk  

Spiskummin (mald) 2,0 tsk  

Couscous 4,0 dl  

Haricots verts (färska) 150,0 gram  

Körsbärstomater 250,0 gram  

Yoghurt (turkisk) 2,0 dl  

Mynta (färsk) 1,0 kruka  

Citron 1,0 styck  

Matolja till stekning 2,0 msk  

Salt & svartpeppar  

Kock: Anna

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (30 min )

  1. Strimla kycklinglårfiléer. Blanda med harissasås. Låt stå och marinera en stund.

  2. Skala och hacka lök. Riv ingefära. Skär haricorts verts i 1 cm stora bitar. Halvera tomater. Hacka mynta.

  3. Tillaga couscous enligt anvisning på paketet.

  4. Koka upp lättsaltat vatten. Häll i haricorts verts. Koka ett par minuter.

  5. Fräs lök och ingefära i matolja i en stekpanna. Tillsätt kyckling och spiskummin. Stek på medelvärme cirka 10 minuter. Salta och peppra.

  6. Blanda yoghurt med mynta och juice av citron. Salta och peppra. Häll upp i en skål.

  7. Blanda couscous med bönor och tomathalvor.

Fler recept inom Kyckling i panna

Liknande recept som Harissakryddad kyckling med couscous

Annonser