Harissakryddad kyckling med couscousBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Harissakryddad kyckling med couscous

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Kycklinglårfilé
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 cm

      Ingefära
    • 3 msk

      Harissasås
    • 2 tsk

      Spiskummin (mald)
    • 4 dl

      Couscous
    • 150 gram

      Haricots verts (färska)
    • 250 gram

      Körsbärstomater
    • 2 dl

      Yoghurt (turkisk)
    • 1 kruka

      Mynta (färsk)
    • 1 styck

      Citron
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    •  

      Salt & svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Strimla kycklinglårfiléer. Blanda med harissasås. Låt stå och marinera en stund.

    2. Skala och hacka lök. Riv ingefära. Skär haricorts verts i 1 cm stora bitar. Halvera tomater. Hacka mynta.

    3. Tillaga couscous enligt anvisning på paketet.

    4. Koka upp lättsaltat vatten. Häll i haricorts verts. Koka ett par minuter.

    5. Fräs lök och ingefära i matolja i en stekpanna. Tillsätt kyckling och spiskummin. Stek på medelvärme cirka 10 minuter. Salta och peppra.

    6. Blanda yoghurt med mynta och juice av citron. Salta och peppra. Förvara yoghurtsåsen i en separat behållare.

    7. Blanda couscous med bönor och tomathalvor.

    8. Fördela portionsvis i matlådor.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga fågelrätter innefattar kryddheta rätter och mindre starka men kryddiga rätter. Kryddhetta skapas av kryddor som chili, curry, svartpeppar m.fl. Hetta och kryddighet i mat ställer speciella krav på drycksvalet.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pitabröd med kyckling
Om oss