Ugnspizza med mozzarella och pestoBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ugnspizza med mozzarella och pesto

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 2.50 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Olivolja
    • 1 tsk

      Salt
    • 6 dl

      Vetemjöl
    • Tomatsås:
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 400 gram

      Krossade tomater
    •  

      Salt & peppar
    • Fyllning:
    • 250 gram

      Mozzarella
    • 3 styck

      Tomater
    • 3 msk

      Pesto (basilika)
    • 150 gram

      Hårdost (riven)
  • Gör så här:
    1. Smula ner jäst i en bunke. Använd fingervarmt vatten, 37°C. Häll på lite av vattnet. Rör om tills jästen har löst sig.

    2. Tillsätt resten av vattnet, olivolja och salt. Tillsätt mjöl lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen under bakduk i 30 minuter.

    3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök utan att bränna på medelvärme. Tillsätt vitlök. Fräs någon minut.

    4. Tillsätt krossad tomat. Salta och peppra. Koka ihop några minuter.

    5. Sätt ugnen på 225°C.

    6. Skiva tomat och mozzarella.

    7. Knåda degen på mjölat bakbord. Kavla ut degen så att den är något mindre än en plåt. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.

    8. Sprid ut tomatsåsen på degen. Lägg på tomat. Klicka ut pesto. Lägg mozzarella över.

    9. Grädda i ugnen 10-15 minuter.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avsnitt pasta-/risrätter ej klar. Pågående arbete.Pastarätter är som regel smakrika, risrätter smakrika eller kryddiga. Pastasåser är ofta lätt söta och ofta kryddiga och ofta är också övriga tillbehör smak  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ugnspizza med salami och paprika
Om oss