Het thaibuljong med risnudlarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Het thaibuljong med risnudlar

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Portioner

    • 2 liter

      Vatten
    • 5 cm

      Ingefära
    • 3 styck

      Citrongräs
    • 4 styck

      Limeblad
    • 0.50 msk

      Currypasta (grön)
    • 2 dl

      Asiatisk fisksås
    • 2 msk

      Risvinäger
    • 3 styck

      Tomater (kvist-)
    • 400 gram

      Risnudlar
    • 200 gram

      Vattenspenat
    • 300 gram

      Böngroddar
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skala och skiva ingefära. Halvera citrongräs på längden. Klyfta tomat.

    2. Häll vatten i en kastrull. Lägg i ingefära, citrongräs, limeblad, currypasta, fisksås, risvinäger och tomat. Låt sjuda 40 minuter.

    3. Sila buljongen ned i en annan kastrull. Lägg i risnudlar. Låt sjuda 5 minuter.

    4. Lägg i vattenspenat och böngroddar. Salta.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Starkt kryddade rätter är inte så vanligt i Skandinavien, men ökar tack vare utländskt inflytande. Med kryddigt avses i första hand kryddheta rätter, vilket skapas med chili, pepparrot, kryddpeppar e.d., men mildare kryddiga måltider kan ing&ari  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
1 voting
Het kasslergryta med äpple
Om oss