Ugnspizza - grundreceptBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ugnspizza - grundrecept

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 2.50 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Olivolja
    • 1 tsk

      Salt
    • 6 dl

      Vetemjöl
    • Tomatsås:
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 400 gram

      Krossade tomater
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Smula ner jäst i bunke. Använd fingervarmt vatten 37°C. Häll på lite av vattnet. Rör om tills jästen har löst sig.

    2. Tillsätt resten av vattnet, olivolja och salt. Tillsätt mjöl lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen under bakduk i 30 minuter.

    3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök utan att bränna på medelvärme. Tillsätt vitlök. Fräs någon minut.

    4. Tillsätt krossad tomat. Salta och peppra. Koka ihop några minuter.

    5. Sätt ugnen på 225°C.

    6. Knåda degen på mjölat bakbord. Kavla ut degen så att den är något mindre än en plåt. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.

    7. Sprid ut tomatsåsen på degen. Lägg på valfri fyllning. 

    8. Grädda i ugn 10-15 minuter.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ugnspizza med salami och paprika
0 voting
Ugnspizza med mozzarella och pesto
Om oss