Aprikosfyllda småkakorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Aprikosfyllda småkakor

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    25 Kakor

    • 50 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • 1 dl

      Farinsocker
    • 0.50 msk

      Honung (flytande)
    • 1 styck

      Ägg
    • 1.50 dl

      Vetemjöl
    • 1 dl

      Grahamsmjöl
    • 0.50 tsk

      Bikarbonat
    • 1 tsk

      Vaniljsocker
    • Fyllning:
    • 300 gram

      Torkade aprikoser
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 3 dl

      Vatten
  • Gör så här:
    1. Rör socker och smör poröst. Tillsätt honung och ägg.

    2. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner till en smidig deg. Plasta in degen och kyl i cirka en timme.

    3. Sätt på ugnen 175°C.

    4. Koka upp aprikoser, vatten och socker i en kastrull. Låt sjuda tills nästan allt vatten kokat bort. Kör blandningen i en mixer till en slät smet.

    5. Ta ut degen från kylen. Dela den i 2 delar. Kavla ut delarna på mjölat bakbord till rektanglar ca 10x30 cm. Bred ut fyllningen som en sträng i mitten av varje rektangel.

    6. Vik först över ena långsidan mot mitten och sedan den andra långsidan mot mitten så att skarvarna ligger omlott.

    7. Lägg över längderna på plåt med bakplåtspapper. Grädda i cirka 15 minuter eller tills de är gyllenbruna.

    8. Låt svalna någon minut och skär sedan upp dem i cirka 2,5 cm breda bitar.

KOCK: CarinaCarina

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

För den som vill undvika alltför söta efterrätter kan en torrare tårta eller muffins passa, lämligtvis till kaffet efter maten. Man får dock inte vara rädd för kalorier.  LÄS MER
Kommentar
Om oss