Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Avorioris

6.0 

dl

Rödlök

0.5 

styck

Vitlök

1.0 

klyfta

Smör

3.0 

msk

Vitt vin (torrt)

2.0 

dl

Vatten

1.8 

liter

Kycklingfond (konc)

2.0 

msk

Saffran (0,5 gram)

2.0 

förp.

Paprika (röd)

1.0 

styck

Zucchini

1.0 

styck

Sultanrussin (el. svarta)

200.0 

gram

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Salt & peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn Lager

Pilsnertyp
Pris: 16 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 629 gram)

Ingredienser

Avorioris 6.0 dl  

Rödlök 0.5 styck  

Vitlök 1.0 klyfta  

Smör 3.0 msk  

Vitt vin (torrt) 2.0 dl  

Vatten 1.8 liter  

Kycklingfond (konc) 2.0 msk  

Saffran (0,5 gram) 2.0 förp.  

Paprika (röd) 1.0 styck  

Zucchini 1.0 styck  

Sultanrussin (el. svarta) 200.0 gram  

Olivolja till stekning 2.0 msk  

Salt & peppar  

Kock: Anne

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (45 min )

  1. Skala och finhacka rödlök och vitlök.

  2. Hetta upp smör i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rödlök, vitlök och ris. Fräs någon minut.

  3. Slå på vin och låt koka någon sekund. Slå på vatten, kycklingfond och saffran.

  4. Sänk värmen och låt småputtra cirka 20 minuter. Rör om då och då så att det inte fastnar i botten. Dra åt sidan.

  5. Kärna ur och strimla paprika. Tärna zucchini.

  6. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i paprika och zucchini. Fräs någon minut.

  7. Blanda paprika, zucchini, russin, salt och peppar med riset.

Fler recept inom Risrätter

Liknande recept som Påskris

Annonser