Brässerad fläskfilé med tomat och mozzarellaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Brässerad fläskfilé med tomat och mozzarella

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Fläskfilé (hel bit)
    • 250 gram

      Körsbärstomater
    • 125 gram

      Mozzarella
    • 1 kruka

      Basilika (färsk)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 3 msk

      Olivolja
    •  

      Rosmarin (färsk)
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 250°C.

    2. Borsta potatis och skär i klyftor. Lägg i ugnsfast form. Ringla över olivolja. Krydda med rosmarin och salt.

    3. Ställ in i ugn cirka 20 minuter.

    4. Putsa kött. Salta och peppra. Stek runt om i smör i stekpanna. När köttet har fin färg tillför lite vatten och låt sjuda cirka 15 minuter.

    5. Halvera tomater. Finhacka vitlök. Grovhacka basilika. Skiva mozzarella.

    6. Skiva köttet. Lägg det i en ugnsfast form. Strö över vitlök, basilika, salt och peppar. Lägg mozzarella ovanpå.

    7. Ställ in fläskfilé i ugnen ett par minuter tills osten har smält.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är sällan vare sig magra eller neutrala i smaken. En fläskfilé är magert med neutral smak och om tillbehören är milda och lättsamma tillhör en sådan rätt denna grupp. Motsvarande kan gälla för falu  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss