Bangers and mashBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bangers and mash

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 8 styck

      Guinness Bangers
    • 2 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Oxbuljongtärning
    • 5 dl

      Vatten
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 1 dl

      Mjölk
    • 1 dl

      Grädde
    • 0.50 styck

      Purjolök
    • 1 msk

      Smör
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Skala och koka potatis mjuk.

    3. Stek korv i ugn cirka 20 minuter.

    4. Stek lök i smör tills den är brun. Tillsätt buljongtärning och vatten. Koka upp.

    5. Strimla purjolök. Låt purjolök sjuda i mjölk och grädde cirka 3 minuter. Mosa ihop med potatisen.

KOCK: Gareth JonesGareth Jones

Uppdragsgivare:www.taylors.sewww.taylors.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är oftast smakrika. En salt köttbit t.ex. kassler eller rimmad fläsklägg kombineras gärna med smakrika tillbehör som senap, äppelmos o.d. Kött och tillbehör är oftare kraftfulla än magra, men kan vara magert vi  LÄS MER
Kockens tips!

Bangers är vanligen en engelsk vit (blekgrå) korv men kan och vara brun. Bangers tillverkas mest av fläsk- och lammkött men kan också vara av nötkött. Namnet bangers pga att korven spricker vid tillagning med en liten "bang".

Sådan korv är dock svår att få tag på i Sverige. Korven ovan är av nötkött från Taylors & Jones en charkbutik i Stockholm, som själva tillverkar korven. Den har smaksatts med Guinness Draft.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Beans and eggs

Beans and eggs

10 minEnkelt

Om oss