Bangers and mash

Bangers and mash

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Guinness Bangers

8,0 

styck

Gul lök

2,0 

styck

Oxbuljongtärning

1,0 

styck

Vatten

5,0 

dl

Potatis

0,8 

kilo

Mjölk

1,0 

dl

Grädde

1,0 

dl

Purjolök

0,5 

styck

Smör

1,0 

msk

Salt & peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 486 gram)

Ingredienser

Guinness Bangers 8,0 styck  

Gul lök 2,0 styck  

Oxbuljongtärning 1,0 styck  

Vatten 5,0 dl  

Potatis 0,8 kilo  

Mjölk 1,0 dl  

Grädde 1,0 dl  

Purjolök 0,5 styck  

Smör 1,0 msk  

Salt & peppar  

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Skala och koka potatis mjuk.

  3. Stek korv i ugn cirka 20 minuter.

  4. Skala och skiva lök. Stek löken i smör tills den är brun. Tillsätt buljongtärning och vatten. Koka upp.

  5. Strimla purjolök. Låt purjolöken sjuda i mjölk och grädde cirka 3 minuter. Mosa ihop med potatisen.

Kockens kommentar

Bangers är vanligen en engelsk vit (blekgrå) korv men kan också vara brun. Bangers tillverkas mest av fläsk- och lammkött men kan också vara av nötkött. Namnet bangers är pga att korven spricker vid tillagning med en liten "bang".

Sådan korv är dock svår att få tag på i Sverige. Korven ovan är av nötkött från Taylors & Jones en charkbutik i Stockholm, som själva tillverkar korven. Den har smaksatts med Guinness Draft.

Fler recept inom Stekt, ugnstekt korv

Liknande recept som Bangers and mash

Annonser