25 min
10 Ingredienser
Enkelt
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Portioner
8 styck
Guinness Bangers2 styck
Gul lök1 styck
Oxbuljongtärning5 dl
Vatten0.80 kilo
Potatis1 dl
Mjölk1 dl
Grädde0.50 styck
Purjolök1 msk
SmörSalt & peppar
KOCK: Gareth JonesGareth Jones
Uppdragsgivare:www.taylors.sewww.taylors.se
Bangers är vanligen en engelsk vit (blekgrå) korv men kan och vara brun. Bangers tillverkas mest av fläsk- och lammkött men kan också vara av nötkött. Namnet bangers pga att korven spricker vid tillagning med en liten "bang".
Sådan korv är dock svår att få tag på i Sverige. Korven ovan är av nötkött från Taylors & Jones en charkbutik i Stockholm, som själva tillverkar korven. Den har smaksatts med Guinness Draft.