Belugalinsröra till salladerBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Belugalinsröra till sallader

  • 2 votings
    2Recensioner
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats

    • 250 gram

      Belugalinser
    • 1 kruka

      Koriander (färsk)
    • 2 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 1 styck

      Citron (juice+skal)
    • 4 msk

      Tamarisoja
    • 2 dl

      Matolja
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skölj linser. Koka i dubbelt så mycket vatten i 15-20 minuter.

    2. Slå av vattnet och låt svalna.

    3. Lägg i mixer linser, koriander, sambal oelek, citron, tamari, olja och salt. Mixa.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Denna röra passar utmärkt till många rätter och inte minst till gröna sallader.

Belugalinser brukar vanligen kallas svarta linser i Sverige. Klicka på ingrediensen för mer information.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Laxfyllning till bl.a. pirog
Om oss