Stekt ris med champinjoner, zucchini och paprikaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Stekt ris med champinjoner, zucchini och paprika

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Råris (svart)
    • 150 gram

      Champinjoner
    • 200 gram

      Zucchini
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 50 gram

      Vitlöksstjälkar
    • 0.50 dl

      Olivolja till stekning
    • 4 msk

      Tamarisoja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skölj riset. Koka i dubbelt så mycket vatten cirka 40 minuter. Häll av vatten och dra åt sidan.

    2. Klyfta champinjoner. Tärna zucchini. Kärna ur och strimla paprika. Skiva vitlöksstänger tunt.

    3. Hetta upp olivolja i en djup stekpanna. Lägg i vitlöksstänger, svamp, zucchini och paprika. Fräs några minuter.

    4. Tillsätt riset, tamari, salt och peppar. Fräs ytterligare några minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Texmexmat är oftast kraftfull men sällan enbart salt, utan vanligtvis smakrik, eller kryddig. I denna grupp finns i stället risrätter och andra närliggande rätter som t.ex. piroger.  LÄS MER
Kommentar
Om oss