CitronsockerkakaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Citronsockerkaka

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Bitar (12 st/kaka)

    • 2 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Strösocker
    • 50 gram

      Smör
    • 0.50 dl

      Vatten
    • 1 styck

      Citron (juice+skal)
    • 2 tsk

      Bakpulver
    • 3 dl

      Vetemjöl
    •  

      Smör till form
    •  

      Ströbröd till form
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en sockerkaksform.

    2. Rör ägg och socker pösigt.

    3. Smält smör. Häll i vatten. Låt det bli fingervarmt, 37°C.

    4. Rör ner smör i äggblandningen. Tillsätt skal och juice från citron.

    5. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölet i smeten. Rör så lite som möjligt så inte luften vispas ur.

    6. Häll smeten i formen. Grädda kakan cirka 45 minuter. Prova med en sticka som ska vara torr när kakan är klar. Undvik att öppna ugnsluckan första halvan av gräddningen.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kommentar
Om oss