Het tamarigrillad kyckling på iPiniumplattaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Het tamarigrillad kyckling på iPiniumplatta

  • 1 voting
    1Recension
    • 30 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 2 styck

      Majrova
    • 2 styck

      Majskolvar
    • 4 styck

      Portabellasvamp
    • 25 gram

      Rucolasallat
    • 1 styck

      Citron
    • 4 msk

      Olivolja
    •  

      Flingsalt
    • Marinad:
    • 1 dl

      Tamarisoja
    • 1 styck

      Skal från citron
    • 2 styck

      Tomater (kvist-)
    • 1 tsk

      Havssalt
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    •  

      iPinium (stekplatta)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 230°C och lägg in i iPinium-platta. Se till att den blir riktigt het.

    2. Finhacka tomaterna. lägg i bunke med tamarisoja, citronskal, salt och sambal oelek. Mixa hastigt med mixerstav.

    3. Lägg i kyckling i marinaden.

    4. Dela paprika i 4 delar. Halvera majskolv. Skiva majrova. Pensla alla grönsaker med olivolja och salta.

    5. Lägg kyckling på den heta plattan tillsammans med grönsaker. Grilla 5 minuter. Vänd och grilla ytterligare 5 minuter.

    6. Servera med rucola och pressa över lite citronsaft.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Utan iPiniumplatta

Het tamarigrillad kyckling

Het tamarigrillad kyckling

  • 30 min
  • 16 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kockens tips!

iPinium GSB (Grilla-Steka-Baka) är en grill-, stek- och bakplatta tillverkad av en aluminiumlegering som ger optimal upptagning, lagring och överföring av värme. Plattan hettas upp till 230°C och används sedan som stek-, grill- eller bakyta vid tillagning.

Fördelen med plattan är jämn, snabb tillagning utan tillagningsfett. Ett bra redskap för den kalorimedvetne och om man vill kunna tillaga rätten snabbt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Het tamarigrillad kyckling
0 voting
Vitlöksbröd på iPiniumplatta
Om oss