Bucatini med pancetta och körsbärstomater

Bucatini med pancetta och körsbärstomater

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Bucatini (Barilla)
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 300 gram

      Pancetta (rökt sidfläsk)
    • 1 krm

      Chiliflingor
    • 1.50 msk

      Tomatpuré
    • 400 gram

      Körsbärstomater (burk)
    • 1 krm

      Salt
    • 75 gram

      Pecorino (fårost)
    • 1 dl

      Vatten från pastakoket
  • Gör så här:
    1. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
    2. Finhacka lök. Skiva vitlök. Skiva pancetta tunt. Riv pecorino.
    3. Värm olja i stekpanna. Stek pancetta tills den får fin yta. Lyft ur pancettan och låt rinna av på hushållspapper. Lämna fettet i pannan.
    4. Lägg lök, vitlök och chili i pannan. Stek på medelhög värme tills löken blivit genomskinlig. Lägg i tomatpuré. Stek 1 minut.
    5. Tillsätt körsbärstomater och krossa sönder tomaterna i pannan. Tillsätt salt. Låt koka ihop på låg värme i 5-10 minuter.
    6. Lägg i pancettan i tomatsåsen men spar lite till garnering. Tillsätt riven pecorino, spar lite till garnering. Låt såsen småputtra tills pastan kokat klart.
    7. Blanda ihop pasta, vatten från pastakoket och sås. Toppa med pecorino och pancetta.

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt salta, men sällan kraftigt salta. Gränsen mellan salt och smakrik pastarätt är diffus. Utöver salt förekommer ofta söta eller kryddiga smaker t.ex. i en pastasås. Är sältan emellertid den utmärkande sm  LÄS MER
Kockens tips!

Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här är ett av de mest traditionella romerska recept som finns. Det kommer från början från staden Amatricie som ligger norr om Lazio och togs därefter över av romarna som valde att sätta sin egen prägel på det och bytte ut originalingrediensen griskind mot Pancetta.

Bucatini är en lång ihålig pasta som fått sitt namn från det italienska ordet buco som betyder rör. Bucatini passar utmärkt med krämiga såser, gärna innehållande ost, grönsaker eller fisk.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Musslor med pancetta
Om oss