Carina Brydlings kotlett

Carina Brydlings kotlett

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 18 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 st stor

      Fläskkotlett
    • 2 st liten

      Zucchini
    • 2 st liten

      Gul lök
    • 200 gram

      Kålrot
    • 2 styck

      Rotpersilja
    • 50 gram

      Parmesanost
    • Marinad/dressing:
    • 1 styck

      Apelsin
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 0.50 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 1 styck

      Schalottenlök
    • 1 msk

      Rosépeppar (krossad)
    • 1 kruka

      Rosmarin
    • 1 kruka

      Dragon (färsk)
    • 1 kruka

      Persilja
    • 2 msk

      Balsamvinäger
    • 1 dl

      Rapsolja (kallpressad)
    • 1.50 dl

      Rapsolja (blommig)
    •  

      Flingsalt
  • Gör så här:
    1. Repa och grovhacka bladen på rosmarin, persilja och dragon. Spara lite till garnering. Riv skal och pressa juice ur apelsin. Finhacka chili och schalottenlök. Skala och pressa vitlök.

    2. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.

    3. Skala och dela kålrot i fyra skivor. Dela även skalade persiljerötter. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Skala och dela gul lök. Dela zucchini.

    4. Pensla kotletter och grönsaker med ena hälften av marinaden och spara andra till servering. Grilla kotletter, lök, rotfrukter och zucchini på grill eller i grillpanna tills de får fin färg.

    5. Servera direkt och droppa på mer marinad. Garnera med örter och hyvlad lagrad ost.

KOCK: Carina BrydlingCarina Brydling

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Carina Brydlings kyckling
0 voting
Carina Brydlings pannkaka
Om oss