Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat

Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Kycklingfilé
    • 1 msk

      Rapsolja till stekning
    • 1 msk

      Smör till stekning
    • 2 msk

      Timjan
    •  

      Salt & svartpeppar
    • Pasta:
    • 600 gram

      Penne rigate (rörpasta)
    • 1 styck

      Rödlök
    • 2 msk

      Rapsolja (blommig)
    • 1 dl

      Valnötter (hackade)
    • 20 gram

      Rucolasallat
    • Ljummen tomat:
    • 3 styck

      Tomater
    • 1 msk

      Rapsolja (nötig)
    • 1 msk

      Salt
    • 1 msk

      Strösocker
    • 2 klyfta

      Vitlök
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 100°C.
    2. Dela varje tomat i 4 klyftor. Lägg på en plåt. Skala och pressa över vitlök. Fördela över resterande ingredienser.
    3. Baka tomaterna i ugnen på 100°C cirka 2 timmar. Garnera gärna med rivet citronskal.
    4. Koka pasta i lättsaltat vatten enligt anvisning på paketet.
    5. Skala och skiva lök tunt. Blanda pastan med rapsolja, valnötter, rödlök och ruccola. Smaka av med salt och peppar.
    6. Putsa kycklingen och stek den knaprig i rapsolja, smör och timjan. Smaka av med salt och svartpeppar.
    7. Baka klart kycklingen i ugnen på 125°C cirka 10 minuter. 

KOCK: KocklandslagetKocklandslaget

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla (kaloririka) fågelrätter, som samtidigt är neutrala i smaken, är oftast kyckling- och kalkonrätter, eller ibland också någon vildfågelrätt. Rätterna är vanligen inte särskilt kaloririka, utan mer "  LÄS MER
Kommentar
Om oss