Carina Brydlings omelett

Carina Brydlings omelett

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 10 min

    • 17 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 6 styck

      Ägg (gula)
    • 3 styck

      Ägg
    • 4 dl

      Standardmjölk
    • 2 dl

      Grädde
    • 2 msk

      Rapsolja (kallpressad)
    • 50 gram

      Västerbottenost
    •  

      Salt & peppar
    • Dill & gurksallad:
    • 1 styck

      Gurka
    • 2 dl

      Syltlök
    • 2 msk

      Ättika
    • 3 msk

      Strösocker
    • 1 dl

      Vatten
    • 1 tsk

      Kummin (hel)
    • 1 kruka

      Dill
    • 1.50 knippe

      Friséesallat
    •  

      Flingsalt
    •  

      Svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 100°C.

    2. Riv ost. Lägg alla ingredienser till omeletten i en mixer och mixa till en slät smet. Salta och peppra. Sila genom en finmaskig sil. Låt smeten stå något så att luftbubblorna försvinner.

    3. Häll stanningen i portionsformar/kokotter. Ställ i ugn cirka 1 timme. Tiden är beroende på hur stora formarna är. Titta om de har stannat genom att försiktigt skaka lite på dem.

    4. Tillaga sallad medan du väntar. Lägg ättika, socker, vatten och kummin i en kastrull och gör ett hastigt uppkok. Låt svalna.

    5. Skala, kärna ur och grovhacka gurka. Plocka sallad och hacka dill grovt. Blanda ihop lag med övriga salladsingredienser. Salta och peppra.

    6. Servera omeletterna ljumma, toppade med dill och gurksallad.

KOCK: Carina BrydlingCarina Brydling

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Tips: Vill man ha denna rätt mer matig lägg då gärna till t ex varmrökt lax.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Carina Brydlings kyckling
0 voting
Carina Brydlings pannkaka
Om oss