Kikärts- och rotfruktscurry med råris och cashewnötter

Kikärts- och rotfruktscurry med råris och cashewnötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 18 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 styck

      Gul lök
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 2 styck

      Morot
    • 160 gram

      Rotselleri
    • 1 dl

      Kikärter (burk)
    • 2 tsk

      Curry
    • 1 msk

      Garam masala
    • 1 styck

      Chilifrukt (mild sort)
    • 1 styck

      Lime
    • 1 styck

      Grönsaksbuljongtärning
    • 5 dl

      Vatten
    • 0.50 dl

      Crème fraiche
    • 1 msk

      Rapsolja (kallpressad)
    • 1 dl

      Cashewnötter (osaltade)
    •  

      Majsstärkelse
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Koriander (färsk)
    • Tillbehör:
    • 2 dl

      Råris
  • Gör så här:
    1. Koka ris enligt anvisning på paketet.
    2. Tärna lök, vitlök och rotfrukter. Lägg i en stor gryta med rapsolja. Fräs allt på medeltemperatur.
    3. Tillsätt curry, garam masala och hackad chili. Fräs ytterligare någon minut.
    4. Tillsätt vatten, buljongtärning, finrivet limeskal och limesaft. Sjud utan lock tills rotfrukterna är mjuka.
    5. Tillsätt kikärtor utan spad och crème fraiche. Red av för tjockare sås med maizena. Smaksätt med salt och peppar.
    6. Serveras med färsk koriander, cashewnötter och nykokt råris.

KOCK: KocklandslagetKocklandslaget

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss