Chorizo med grillade rotfrukter och yoghurtdressing

Chorizo med grillade rotfrukter och yoghurtdressing

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Chorizo

4,0 

styck

Morot

2,0 

styck

Palsternacka

2,0 

styck

Kålrot

0,5 

styck

Rapsolja (nötig)

1,0 

dl

Örtkryddor (färskhackad)

1,0 

dl

Schalottenlök (hackad)

2,0 

msk

Citron (juice+skal)

1,0 

styck

Salt & peppar

 

 

 

Dressing:

 

Yoghurt (naturell)

1,0 

dl

Spiskummin (mald)

2,0 

krm

Vitlök

1,0 

klyfta

Koriander (färskhackad)

2,0 

msk

Salt & peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 345 gram)

Ingredienser

Chorizo 4,0 styck  

Morot 2,0 styck  

Palsternacka 2,0 styck  

Kålrot 0,5 styck  

Rapsolja (nötig) 1,0 dl  

Örtkryddor (färskhackad) 1,0 dl  

Schalottenlök (hackad) 2,0 msk  

Citron (juice+skal) 1,0 styck  

Salt & peppar  

 

Dressing:

Yoghurt (naturell) 1,0 dl  

Spiskummin (mald) 2,0 krm  

Vitlök 1,0 klyfta  

Koriander (färskhackad) 2,0 msk  

Salt & peppar  

Kock: Kocklandslaget

Uppdragsgivare: Svensk Raps

Tillagning (25 min )

  1. Skala och dela rotfrukter på längden. Grilla på het grill eller i grillpanna cirka 15 minuter.
  2. Blanda olja, örter, lök samt skal och saft från citron. Häll dressingen över de ännu varma rotfrukterna. Salta och peppra.
  3. Yoghurtdressing: Finhacka vitlök. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva chorizo och stek eller grilla cirka 5 minuter. Strö på lite färska örter.

Fler recept inom Stekt, ugnstekt korv

Liknande recept som Chorizo med grillade rotfrukter och yoghurtdressing

Annonser