Svampsoppa med tomatbruschetta

Svampsoppa med tomatbruschetta

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 17 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Champinjoner
    • 3 dl

      Grädde
    • 4 dl

      Mjölk
    • 2.50 dl

      Hönsbuljong
    • 0.50 dl

      Portvin
    • 1 styck

      Schalottenlök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 0.50 dl

      Balsamvinäger
    • 1 dl

      Rapsolja (neutral)
    • 1 msk

      Rapsolja (kallpressad)
    • 2 kvist

      Timjan (backtimjan)
    • 1 blad

      Lagerblad
    •  

      Svartpeppar (grovmald)
    •  

      Salt
    • Bruschetta:
    • 7 skiva

      Rågbröd
    • 7 styck

      Plommontomat
    • 15 gram

      Basilika
  • Gör så här:
    1. Ansa och skiva champinjoner, schalottenlök och vitlöksklyftor till soppan.
    2. Svetta (fräs utan att bränna) löken och svampen i olja i en tjockbottnad kastrull. Spara ev. enstaka champinjoner till garnering. Slå på grädde, mjölk, buljong och portvin. Lägg i timjan och lagerblad. Koka upp och låt sjuda i 15 minuter.
    3. Ta bort lagerblad och mixa soppan i blender. Sila genom finmaskig sil och smaka av med vinäger, salt och peppar. Häll tillbaka i kastrullen.
    4. Rosta brödskivorna i ugn, eller stek i panna, med lite rapsolja. Gnid därefter in dem med färsk vitlök.
    5. Ansa och grovhacka tomaterna, blanda med riven basilika och finhackad vitlök. Smaka av med vinäger, rapsolja, flingsalt och peppar. Fördela på brödskivorna.
    6. Mixa soppan skummig med mixerstav innan servering. Garnera gärna med nystekta champinjoner i soppan och en tomatbruschetta vid sidan om.

KOCK: KocklandslagetKocklandslaget

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad. Sallader är ofta kraftfulla,   LÄS MER
Kommentar
Om oss