Halstrad lax med ugnsbakad fänkål och saffranaioli

Halstrad lax med ugnsbakad fänkål och saffranaioli

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 13 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Laxfilé (med skinn)
    • 2 msk

      Rapsolja (neutral)
    •  

      Salt
    •  

      Svartpeppar
    • Tillbehör:
    • 600 gram

      Fänkål
    • 1 tsk

      Strösocker
    • 1 msk

      Timjanblad
    • 6 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Rapsolja (nötig)
    • Aioli:
    • 2 tsk

      Vitvinsvinäger
    • 1 gram

      Saffran
    • 2 styck

      Ägg (gula)
    • Garnering:
    •  

      Vattenkrasse
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 100°C. Låt ägg bli rumsvarma.
    2. Skär lax i portionsbitar. Halstra skinnsidan knaprig i stekpanna på hög värme i olja. Baka klart i ugnen cirka 15 minuter.
    3. Höj temperaturen till 150°C. Putsa och dela fänkål på mitten. Lägg i långpanna och blanda med salt, socker, timjan, vitlök och rapsolja. Baka i ugn cirka 40 minuter tills fänkålen är mjuk.
    4. Aioli: Värm vinäger, pressad vitlök och saffran. Låt svalna till rumstemperatur. Blanda sedan med äggulor och slå försiktigt i rapsolja, i början droppvis, under kraftig omrörning. Smaka av med salt.
    5. Servera och garnera gärna med krasse.

KOCK: KocklandslagetKocklandslaget

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Halstrad lax

Halstrad lax

30 minMedel

Om oss