Grillad lax med sparris- och färskpotatissallad

Grillad lax med sparris- och färskpotatissallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 20 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Laxfilé
    • 2 msk

      Rapsolja till stekning
    •  

      Salt
    • Potatissallad:
    • 700 gram

      Potatis (färsk)
    • 15 styck

      Vit sparris (färsk)
    • 2 styck

      Salladslök
    • 1 styck

      Rödlök
    • 3 cm

      Gurka
    • 30 gram

      Getost (chèvre)
    • 30 gram

      Basilika
    • 30 gram

      Rucolasallat
    •  

      Svartpeppar (nymald)
    • Vinägrett:
    • 0.50 dl

      Rapsolja (neutral)
    • 2 msk

      Citronjuice
    • 2 msk

      Vatten
    • 3 msk

      Vitvinsvinäger (champagne)
    • Tapenade:
    • 0.50 klyfta

      Vitlök
    • 15 st stor

      Oliver (gröna kärnfria)
    • 1 msk

      Rapsolja (nötig)
    • 1 styck

      Sardellfilé (inlagd)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 120°C.
    2. Tapenade: Lägg alla ingredienserna i en mixer och mixa.
    3. Skala och koka den vita sparrisen i saltat vatten tills den blir lätt mjuk. Koka potatis.
    4. Skär salladslök i tunna ringar. Skär rödlök i tunna båtar. Skala, kärna ut och skär gurka i romber. Skär bort kanterna och smula chevre. Hacka sardell.
    5. Potatissallad: Blanda alla ingredienserna till vinägretten. Blanda samman allt med vinägretten till en ljummen sallad. Smaka av med salt och peppar. Garnera med rucola och basilikablad.
    6. Stycka lax i portionsbitar och grilla på en utegrill eller i en grillpanna tills den får en fin grillyta. Salta och grilla cirka 10 minuter i ugnen.

KOCK: Carina BrydlingCarina Brydling

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kommentar
Om oss