KorvgulaschBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Korvgulasch

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Portioner

    • 500 gram

      Potatis
    • 500 gram

      Morot
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      King solo (vitlök)
    •  

      el. vitlöksklyftor
    • 2 styck

      Paprika (röd)
    • 1 styck

      Paprika (grön)
    • 1 kilo

      Tomater
    • 600 gram

      Chorizo
    • 1 liter

      Vatten
    • 1 msk

      Kummin (mald)
    • 2 msk

      Tomatpuré
    • 2 msk

      Olivolja till stekning
    • Tillbehör:
    • 6 msk

      Crème fraiche/gräddfil
    • 12 skiva

      Surdegsbröd
  • Gör så här:
    1. Skala potatis, morot, gul lök och vitlök. Tärna potatis. Skiva morot och gul lök. Finhacka vitlök.

    2. Kärna ur och strimla paprika. Tärna tomater. Skiva chorizo.

    3. Hetta upp olivolja i en stor tjockbottnad kastrull. Lägg i gul lök och vitlök, fräs någon minut. Lägg i potatis, morot och paprika, fräs ytterligare någon minut.

    4. Tillsätt tomat, vatten, kummin och tomatpuré. Låt sjuda cirka 10 minuter.

    5. Tillsätt chorizo och salta. Låt småputtra ytterligare 10 minuter.

    6. Servera med en klick crème fraiche och ett gott bröd.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är oftast smakrika. En salt köttbit t.ex. kassler eller rimmad fläsklägg kombineras gärna med smakrika tillbehör som senap, äppelmos o.d. Kött och tillbehör är oftare kraftfulla än magra, men kan vara magert vi  LÄS MER
Kommentar
Om oss