Bubble & squeakBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bubble & squeak

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Potatis
    • 50 gram

      Smör
    • 2 dl

      Mjölk
    • 1 styck

      Purjolök
    • 50 gram

      Blandsallat
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala potatisen och koka den mjuk, cirka 20 minuter. Om potatisen delas går det snabbare.

    2. Värm upp mjölk och smält smör.

    3. Strimla purjolök tunnt och använd den direkt om den är färsk. Om purjon är ett par dagar gammal strimla och koka den ett par minuter. Fräs purjo och salad tills de blir mjuka.

    4. Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka kastrullen på plattan.

    5. Mosa potatisen i kastrullen med potatisstöt eller med en gaffel. Tillsätt smör och mjölk till lagom konsistens.

    6. Blanda mos med purjo och sallad. Salta och peppra.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Bubble and squeak är döpt efter det ljud som uppstår när den tillagas. Den kan göras på många sätt med olika grönsaker. På Irland använder de kokt kål.

Kommentar
Om oss