Lägg till ingredienser

Stora bitar: 12

Ägg

4,0 

styck

Strösocker

4,0 

dl

Vetemjöl

4,0 

dl

Bikarbonat

2,0 

tsk

Kanel

2,0 

tsk

Vaniljsocker

2,0 

tsk

Bakpulver

2,0 

tsk

Matolja

1,0 

dl

Morot (finriven)

6,0 

dl

 

Glasyr:

 

Philadelphiaost

600,0 

gram

Florsocker

1,0 

dl

Citron

1,0 

styck

 

Garneringsalternativ:

 

Pumpakärnor

0,5 

dl

Kokosflingor

0,5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 166 gram)

Ingredienser

Ägg 4,0 styck  

Strösocker 4,0 dl  

Vetemjöl 4,0 dl  

Bikarbonat 2,0 tsk  

Kanel 2,0 tsk  

Vaniljsocker 2,0 tsk  

Bakpulver 2,0 tsk  

Matolja 1,0 dl  

Morot (finriven) 6,0 dl  

 

Glasyr:

Philadelphiaost 600,0 gram  

Florsocker 1,0 dl  

Citron 1,0 styck  

 

Garneringsalternativ:

Pumpakärnor 0,5 dl  

Kokosflingor 0,5 dl  

Kock: Carina

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Riv morötter.

  3. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.

  4. Blanda ner oljan och de torra ingredienserna i äggblandningen. Tillsätt rivna morötter.

  5. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd ugnsform. Grädda i cirka 40 minuter. Låt svalna.

  6. Blanda philadelphia, florsocker och juice av citron till glasyr. Bred glasyren över kakan. Skär kakan i bitar.

  7. Garnera med pumpafrön och kokosflingor.

Fler recept inom Mjuka kakor

Liknande recept som Morotskaka

Annonser