Rödbetsgryta med chèvreBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rödbetsgryta med chèvre

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Rödbetor
    • 1 styck

      Rödlök
    • 1 styck

      King solo (vitlök)
    •  

      el. vitlöksklyftor
    • 650 gram

      Spetskål
    • 1.50 liter

      Vatten
    • 0.50 dl

      Balsamvinäger
    • 2 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 200 gram

      Chèvre
    •  

      Olivolja till stekning
    •  

      Timjan till garnering
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skala och tärna rödbetor. Skala och finhacka rödlök och vitlök.

    2. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs rödbetor, lök och vitlök.

    3. Slå på vatten, balsamvinäger, grönsaksfond, lite salt och sambal oelek. Låt småputtra cirka 15 minuter.

    4. Skiva spetskål tunt och lägg ner i kastrullen. Låt småputtra ytterligare 10 minuter.

    5. Toppa grytan med chevre och timjan.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rödbetssoppa med chèvre
Om oss