Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lammtunnbringa (benfri)

850,0 

gram

Lammfärs

150,0 

gram

Gul lök

1,0 

styck

Champinjoner

100,0 

gram

Salt & peppar

 

 

Smör till stekning

2,0 

msk

 

Tillbehör:

 

Potatis

0,8 

kilo

Smör

50,0 

gram

Mjölk

1,0 

dl

Salt & peppar

 

 

Brysselkål

400,0 

gram

 

Sås:

 

Grädde

2,0 

dl

Kalvfond (konc)

1,0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Langhe Nebbiolo Fontanafredda

Kryddigt rött vin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 567 gram)

Ingredienser

Lammtunnbringa (benfri) 850,0 gram  

Lammfärs 150,0 gram  

Gul lök 1,0 styck  

Champinjoner 100,0 gram  

Salt & peppar  

Smör till stekning 2,0 msk  

 

Tillbehör:

Potatis 0,8 kilo  

Smör 50,0 gram  

Mjölk 1,0 dl  

Salt & peppar  

Brysselkål 400,0 gram  

 

Sås:

Grädde 2,0 dl  

Kalvfond (konc) 1,0 msk  

Kock: Spisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (2 tim )

  1. Sätt ugnen på 150oC.

  2. Ansa och finhacka lök och champinjoner. Fräs i smör cirka 5 minuter. Blanda med lammfärs.

  3. Lägg lammtungbringan med köttsidan upp. Salta och peppra. Fördela köttfärsblandningen på bringan. Rulla bringan hårt. Bind köttet. Stick in en termometer så att spetsen hamnar i mitten av köttet.

  4. Stek i ugn på ett ugnsgaller över en plåt. Köttet är klart när temperaturen når 70°C. Cirka 1 1/2 timme.

  5. Skala potatis och koka den mjuk, cirka 20 minuter. Om potatisen delas går det snabbare.

  6. Ta ut köttet. Låt vila i 20 minuter.

  7. Skölj och rensa brysselkål från dåliga blad.

  8. Koka brysselkålen i lättsaltat vatten i ca 7 minuter (tills de är al dente, fortfarande fasta). Lägg dem i en skål och håll dem varma.

  9. Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka kastrullen på plattan.

  10. Mosa potatisen i kastrullen med potatisstöt eller med en gaffel. Tillsätt smör och mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt. Rör om regelbundet så att moset inte bränns vid.

  11. Vispa ur skyn på plåten med grädde. Häll över i kastrull. Värm upp och tillsätt kalvfond. Låt såsen sjuda till den tjocknar något.

  12. Skär upp lammrullen i skivor och servera.

Fler recept inom Ugnslagat & grillat lamm

Liknande recept som Lammrulle

Annonser