Carinas heta glassBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Carinas heta glass

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 10 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 styck

      Filodegsark (50x25cm)
    • 0.25 dl

      Jordgubbar
    • 1 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 4 kula

      Vaniljglass
    • 60 gram

      Vit choklad
    • 1 dl

      Pistaschmandel
    • 0.25 dl

      Kaffebönor
    •  

      Mynta till garnering
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Halvera jordgubbar. Hacka chili. Lägg jordgubbar och chili i en skål.

    3. Värm upp vin i en kastrull. Rör ner sockret tills det smält. Häll vinet över bären.

    4. Halvera filodegsarken. Klä in 4 portionsformar eller mufffinsformar med filodegen. Klipp bort den överflödiga degen med sax så att den hänger cirka 3 cm utanför kanterna.

    5. Grädda i ugn en minut. Ta ut och ta loss dem från formarna.

    6. Grovhacka choklad, nötter och kaffebönor. Rulla vaniljglasskulorna i hacket. Lägg glassen i filodegsformarna. Häll över jordgubbarna. Dekorera med mynta. Servera direkt.

KOCK: CarinaCarina

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Efterrätter är ofta krämiga och söta vilket som regel ger hög kalorimängd. Större portioner kan kännas väl mäktigt varför portionsmängden med fördel kan begränsas.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Carina Brydlings kyckling
0 voting
Carina Brydlings pannkaka
Om oss