Lammfärsbiff med champinjonerBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lammfärsbiff med champinjoner

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Lammfärs
    • 150 gram

      Champinjoner (färska)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 10 styck

      Potatis (kokt)
    • 200 gram

      Ättiksgurka
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka lök. Finhacka champinjoner.

    2. Fräs lök och svamp på medelvärme utan att bränna cirka 5 minuter. Låt svalna.

    3. Skär potatis i kuber. Stek potatis i smör till fin färg.

    4. Blanda lammfärs, ägg och svamphacket. Salta och peppra.

    5. Forma färsen till biffar. Stek biffarna i smör på medelvärme. Cirka 5 minuter på var sida.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är mestadels smakrika måltider, men kan ibland vara syrliga t.ex. tack vare ett syrligt tillbehör som gurkyoghurt till grekiska lammfärsbullar.  LÄS MER
Kockens tips!

Ett bra sätt att använda överbliven potatis är att steka den. Finns det ingen sådan hemma går det bra att koka potatis låta dem svalna och sedan steka. Lägg då till 30 minuter på tillagningen.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Fetaostfyllda lammfärsbiffar
0 voting
Champinjoner Bordelaise
Om oss