Tagliatelle med klassisk italiensk köttfärssås

Tagliatelle med klassisk italiensk köttfärssås

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Tagliatelle (Barilla)
    • 400 gram

      Nötfärs
    • 100 gram

      Fläskfärs
    • 2 styck

      Morot
    • 75 gram

      Rotselleri
    • 1 st stor

      Gul lök
    • 200 gram

      Tomatpuré
    • 3 dl

      Kycklingbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 1 dl

      Rödvin
    • 200 gram

      Körsbärstomater
    • 2 dl

      Olivolja till stekning
    • 1 msk

      Salt
    • 1 tsk

      Svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Skala och dela morötter på längden så det blir två stora bitar av varje morot. Skala och skär rotselleri i stora bitar. Morötterna och rotsellerin ska plockas bort senare, och det är därför viktigt att de behåller en viss storlek.
    2. Täck botten på en kastrull med olivolja och hetta upp kastrullen till medelvärme. Fräs den hackade gula löken, lägg i morötterna och rotsellerin. Lägg i all färs i kastrullen. Finfördela färsen med en trägaffel.

    3. När färsen är genomstekt, lägg i tomatpuré och kycklingbuljong. Salta, peppra och häll i rödvin. Rör runt, låt sjuda på låg värme i 30-60 minuter.
    4. Koka tagliatellen enligt anvisningar på paketet.
    5. Lyft ur moroten och rotsellerin. Dela körsbärstomaterna på hälften. Lägg ner dem i såsen. Värm upp snabbt, cirka 1 minut. Vänd ner pastan i såsen och servera.

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avsnitt pasta-/risrätter ej klar. Pågående arbete.Pastarätter är som regel smakrika, risrätter smakrika eller kryddiga. Pastasåser är ofta lätt söta och ofta kryddiga och ofta är också övriga tillbehör smak  LÄS MER
Kockens tips!

Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här är en klassisk italiensk köttfärssås, gjord utifrån ett grundrecept från Bologna i regionen Emilia-Romagna. Just det här tillvägagångssättet har funnits i min familj i flera generationer och är något jag har lärt mig från min farmor. Det här är en sås som är utmärkt att tillaga i större mängd, för att sedan frysa in i mindre portioner. Dessutom är det en klar favorit bland barn.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Köttfärssås
Om oss