Mjuk chokladkakaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Mjuk chokladkaka

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Bitar (10st/kaka)

    • 2 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Strösocker
    • 75 gram

      Smör
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 2 tsk

      Bakpulver
    • 1 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Kakaopulver
    • 2 tsk

      Vaniljsocker
    •  

      Ströbröd till form
    •  

      Smör till form
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175ºC. Smörj och bröa en kakform.

    2. Smält smör. Låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

    3. Blanda mjöl, bakpulver och kakao.

    4. Rör ner smör, vatten och mjölblandning i äggvispet. Rör till jämn smet. Men inte för mycket. Häll smeten i sockerkaksformen.

    5. Grädda i nedre delen av ugn i 35-40 minuter. Prova med sticka, som skall vara torr när kakan är klar.

    6. Ta ut och låt kakan stå och ånga av några minuter. Stjälp sedan upp den på ett fat. Ta bort formen och låt kakan ånga av igen för att inte bli fuktig. Formen kan sedan läggas över som skydd.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Rör inte för mycket i smeten efter tillsats av bakpulver. Kakan kommer då att bli kompaktare.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Mjuk pepparkaka
0 voting
Mjuk citronkaka med tryffeltäcke
Om oss