Torsk med äggsåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Torsk med äggsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Torskfilé
    • 2 styck

      Ägg
    • 3 msk

      Smör
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 5 dl

      Mjölk
    • 1 dl

      Buljong (från grytan)
    • 1 styck

      Fiskbuljongtärning
    • 5 dl

      Vatten
    •  

      Persilja (grovhackad)
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 250 gram

      Gröna ärter (frysta)
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis.

    2. Hårdkoka ägg, 8-10 minuter. Låt svalna i kallt vatten. Skala och hacka äggen. Det går bra att använda en äggskärare.

    3. Sås: Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner mjöl. Tillsätt mjölk lite i taget. Vispa till en jämn smet mellan varven. Låt puttra långsamt cirka 5 minuter. Späd med buljong från fiskkoket. Tillsätt hackade ägg. Håll varm.

    4. Koka upp ärter i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet i en sil.

    5. Koka upp vatten med buljongtärning. Lägg ner fisk. Koka i 5 minuter. Ta upp fisk med hålslev.

    6. Servera och garnera gärna med hackad persilja. 

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Neutrala rätter saknar inte smak, men de har ingen tydlig enskild smak. Rätterna kan vara svåra att avskilja från andra smakgrupper. Avgörande är som regel att inte tillbehören har någon utpräglad smak. Fisken har som regel neutral, mild s  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tortillas med torsk

Tortillas med torsk

20 minEnkelt

Om oss