KonfektmarmeladBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Konfektmarmelad

  • 1 voting
    1Recension
    • 20 min( + 3 h )

    • 5 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Satser (à 60st)

    • 2 dl

      Äppeljuice
    • 3 dl

      Vatten
    • 25 gram

      Pektin (pulver)
    • 5 dl

      Strösocker
    •  

      Karamellfärg
    • Garnering:
  • Gör så här:
    1. Koka upp juice och vatten i en kastrull. Blanda pektin med lite av sockret. Tillsätt och låt koka kraftigt i 1 minut. Rör om och tillsätt resten av sockret.
       
    2. Skumma bladningen (ta bort ev. skum). Dela blandningen i fler kastruller om olika färg önskas och droppa i karamellfärg.
       
    3. Häll upp massan i form(-ar) med rak kant. Massans höjd 1-2,5 cm (hel sats med 2,5 cm kuber = 15x25 cm form). Låt massan kallna/stelna i 2-3 timmar.
       
    4. Stjälp upp marmeladen på smörpapper. Skär i tärningar. Rulla dem i socker. Låt bitarna torka i rumstemperatur. Vänd dem några gånger.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Alternativ: Låt marmeladen kallna i form över natt. Häll socker i en plastpåse och och skaka marmeladbitar försiktigt i påsen. Låt torka.

Marmeladen förvaras i rumstemperatur eller i kylskåp. Hållbar cirka två veckor.

Kommentar
Om oss